Continental Kryptotal Enduro Soft – A precíziós enduro külsőgumi

2024.10.08. 12:04

A Kryptotal a márka prémium kategóriás terméke. Jellemzői és saját tapasztalataink:

A Continental Kryptotal Enduro Soft külsőgumi a Continental prémium kategóriás terméke, amelyet kifejezetten enduro és downhill felhasználásra terveztek.

 

Néhány jellemzője:

  • Enduro Soft keverék: A gumi "Soft" keveréke kiváló tapadást biztosít technikás, laza talajon, nedves vagy köves terepen, ám gyorsabb kopást eredményez a keményebb keverékekhez képest.
  • Optimalizált mintázat: A futófelület mintázatát kifejezetten úgy tervezték, hogy jobb tapadást és irányíthatóságot nyújtson, különösen lejtmenetben és gyors kanyarokban.
  • Kiváló stabilitás: A mintázat és a keverék kombinációja különösen jól jön agresszív lejtőkön és technikás terepen.
  • Tubeless kompatibilitás: A Kryptotal Enduro Soft tubeless-ready, ami alacsonyabb nyomást és nagyobb tapadást tesz lehetővé defektállóság mellett.

Ez a gumi kifejezetten olyan bringások számára ideális, akik technikás, kihívást jelentő terepen szoktak kerékpározni és fontos számukra a tapadás. Készül belőle első és hátsó kerékre optimalizált változat is.

Continental Kryptotal Rear Tyre | Halfords UK

A Continental mindig is vezető szereplő volt a kerékpáros gumik piacán, de a legújabb fejlesztésük, a Kryptotal Enduro Soft még a legmagasabb elvárásokat is túlszárnyalja. Ez a külső gumi kifejezetten az enduro és downhill versenyzők számára készült, ahol a teljesítmény minden egyes részlete kritikus fontosságú. Ebben a tesztben alaposan górcső alá vesszük, hogyan teljesít ez a prémium gumi az extrém terepviszonyok között, legyen szó meredek lejtőkről, technikás ösvényekről vagy laza talajról.

Az első benyomások

Amikor kézbe vesszük a Kryptotal Enduro Soft gumit, rögtön érezhető, hogy ez egy minőségi termék. A Continental híres a kifinomult gumikeverékeiről, és ez itt sincs másként. A gumi puha tapintása azonnal elárulja, hogy egy olyan lágy keverékkel van dolgunk, amely kivételes tapadást ígér. A futófelület mintázata erőteljes és mély, amely a gumi rendeltetését tükrözi: durva, laza és köves terepre tervezték, ahol a tapadás és a fékezés a legnagyobb kihívást jelenti.

Kryptotal-Fr: Grip to push your limits

Teszt: Terepen és különböző körülmények között

Félreértés ne essék, ez a külsőgumi nem csak a profiknak való, hanem aki most csöppent ebbe az enduro világba, annak is nagy segítség lesz! Az igazi teszt természetesen a terepen történik. A Kryptotal Enduro Soft gumit többféle körülmény között is megnéztük: száraz, poros ösvényeken, sárban, laza köves terepen és kemény sziklás szakaszokon.

1. Száraz, poros terep

Az irányíthatóság remek volt, a gumi pedig még a laza, poros kanyarokban is magabiztos tapadást biztosított. A mintázat mélysége és a puha keverék lehetővé tette, hogy a gumi stabilan kapaszkodjon a laza talajba, miközben a gyorsulás is megfelelő volt.

2. Sár és nedves talaj

Néha akarva akaratlanul is elkap minket az eső, ahol a Kryptotal valóban kiemelkedett. A puha gumikeverék és az agresszív mintázat kombinációja tökéletesen megbirkózott a csúszós, sáros tereppel. A gumi nem tömődött el sárral, így végig stabil tapadást biztosított, még a legcsúszósabb részeken is. Fékezéskor a gumi tapadóereje kifejezetten lenyűgöző volt, lehetővé téve a gyors és biztonságos megállást, ami a kezdőbbeknek is előny.

3. Köves, technikás ösvények

A köves és technikás terepen a Kryptotal erőssége még jobban megmutatkozott. A futófelület mély bordái és éles szélei nagyszerű stabilitást és irányíthatóságot adtak a legnehezebb részeken is. A gumi jól csillapította az ütéseket, miközben remek visszajelzést adott a talajról. A tapadása kitűnően működött gyors lejtmeneteknél és a technikás szakaszokon egyaránt.

4. Kemény, sziklás terep

A sziklás részeken a Kryptotal kicsit nehezebb helyzetben volt. A puha keverék miatt érezhető volt, hogy jobban kopik a kemény felületeken, de a tapadás itt is stabil maradt. Ha valaki hosszabb távokat tervez kemény, sziklás terepen és hajlandó egy kis sebességet feláldozni, akkor érdemes lehet egy keményebb keveréket választani.

Tartósság és kopás

Bár a Kryptotal Soft keveréke fantasztikus tapadást biztosít, ennek ára van a kopás tekintetében. Pár intenzív túra után már látható minimális kopás, főleg az igen technikás, kemény talajú szakaszokon. Azonban enduro és downhill használatra tervezett gumiknál ez normális, és a tapadás előnyei ellensúlyozzák a gyorsabb kopást.

Összegzés:

A Continental Kryptotal Enduro Soft egy kivételes gumi, amely kifejezetten az extrém terepek szerelmeseinek készült. A puha keverék, a robusztus mintázat és a tubeless technológia kombinációja olyan szintű irányíthatóságot és tapadást biztosít, amely a legtechnikásabb pályákon is kiváló teljesítményt nyújt.

Előnyök:

  • Kiváló tapadás száraz és nedves körülmények között
  • Erős fékezési teljesítmény és stabilitás
  • Tubeless-ready, ami nagyobb defektállóságot és jobb gördülést biztosít
  • Optimalizált mintázat a laza talajhoz és köves ösvényekhez

Hátrányok:

  • A puha keverék gyorsabb kopást eredményez

Bringára fel! Minden évszakban!

Let's go Mango!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza