Archiv blog

/ 2024.04.24. 09:24

A kerékpárunk tavaszi újraindítása: elő a pumpával, vödörrel!

Mi a MangoBike-nál télen is használjuk a bringáinkat, de vannak akiknek tavasszal indul újra a bicajos szezon. Nekik próbálunk most tanácsot adni, felsorolva a fontos tennivalókat, a kerékpár szezon előtti felkészítéséről.

/ 2024.04.10. 10:54

Northwave VIP Party - Kerékpáros ruházat bemutató és vásár a MangoBike-ban

 Ha szeretnéd felfedezni, hogyan teszik a kerékpározást még élvezetesebbé és biztonságosabbá az olasz Northwave márka cipői és ruházati termékei, akkor ne hagyd ki a MangoBike VIP Shopping Party-t! Itt személyesen tapasztalhatod meg a Northwave hírnevének innovációját és minőségét. Szakértőink segítenek az új technológiák és anyagok felfedezésében, valamint személyre szabott tanácsokkal állnak rendelkezésedre. Ne maradj le erről az élményről, ahol megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb modelleket az eseményen!

/ 2024.03.13. 16:10

A 10 legfontosabb kerékpáros kiegészítő

A kerékpárosok számára manapság már nagyon sokféle tartozék érhető el, de vajon melyek azok a kiegészítők, amiket mindenképp érdemes magunkkal vinnünk, akár profiként, akár hobbi-kerékpárosként tekerünk. Ebben a blogban összegyűjtöttük a legfontosabb kerékpáros kiegészítőket, melyekhez megbízható termékeket is szeretnénk ajánlani nektek. Ezeket a termékeket mi magunk is teszteltünk, így biztosak vagyunk benne, hogy megbízható és minőségi terméket forgalmazunk, legyen szó kerékpáros sisakról, lakatról, lámpáról, gyermekülésről, táskáról, vagy szemüvegről.

/ 2024.02.07. 10:52

Februári tavasz - Itt az idő felkészülni a kerékpárszezonra

A tavasz beköszöntével éled újra a város, és vele együtt éled fel a kerékpározás iránti vágy is. Ahhoz azonban, hogy gondtalanul élvezhesd a tavaszi kerékpártúrákat, elengedhetetlen, hogy kerékpárod megfelelően legyen felkészítve a szezonra. A soproni MangoBike Kerékpár Szerviz minden kerékpáros számára ideális választás a tavaszi karbantartás elvégzéséhez.

/ 2023.05.13. 11:48

A nagy tavaszi bringa-dilemma: kerékpárcsere vagy alkatrészcsere legyen?

Előző cikkünkben alaposan körbejártuk azt a kérdést, hogy mikor érdemes leginkább új kerékpár vásárlásban gondolkozni. Nem vitás ugyanis, hogy ha rendszeresen kerékpározunk, akkor egyrészt mi magunk is fejlődünk, másrészt közben a technika is csak egyre jobb lesz. Ráadásul az is könnyen megeshet, hogy szeretnénk valami új stílust kipróbálni, új, komolyabb kihívásokat teljesíteni.

Ebben a bejegyzésben most arról lesz szó, hogy meddig érdemes alkatrészcserével karban tartani kedvenc kerékpárunkat, és hol jön el az a pont, amikor a “facelifting” helyett már sokkal jobban megéri egy bringába beruházni?!

Ökölszabályként kijelenthető: ha nincs nagy gond, akkor az esetek túlnyomó többségében a kerékpárunk korszerűsítése költséghatékonyabb. 

Viszont néha egy régi kerékpár felújítása több időbe és több pénzbe kerül, mint egy vadonatúj kerékpár beszerzése. 



/ 2023.05.05. 09:42

Mikor érdemes új kerékpárt vásárolni magunknak?

Minden kerékpáros feltette már ezt a kérdést valamikor életében, és a válasz a legtöbb esetben, hogy “attól függ”. Mert addig még nincs kérdés, hogy amíg egy gyermek felnő, mindig követni kell a mérettel is a növését. Így persze rendre új biciklit veszünk neki.

/ 2023.03.14. 14:55

Nyílt nap a MangoBike Kerékpár Szaküzletben!

Itt a tavasz, elkezdődött a 2023-as biciklis szezon. És ha már tavasz, itt az ideje, hogy megmutassuk magunkat! 

Van mire büszkék lennünk. A kerékpárszaküzletnek és szerviznek is otthont adó épület kívül-belül megújult. Sok munka volt vele, de öröm bejönni dolgozni és remélem az érdeklődőknek is számít majd, milyen helyszínen vásárolnak, vagy javíttatják bringájukat.

De büszkék lehetünk kerékpár választékunkra is. A nagy sportáruházakhoz megszokott mennyiség mellett, igazi ritkaságokat is ki lehet próbálni és ha tetszik, meg is lehet vásárolni.

/ 2022.12.14. 19:08

Családi bringatúra télen - a Velencei-hegység körül

A két ünnep közötti időszak ideális egy könnyed, jó hangulatú családi bringatúra megszervezéséhez is, amikor már túl vagyunk az összes ajándék kicsomagolásán, valamennyi rokonunk illetve ismerősünk felköszöntésén, és ha csak nem vagyunk súlyos mákfüggők, talán már a bejglit sem kívánjuk annyira.

A téli kerékpározás azonban nagy odafigyelést igényel. Ezért ebben a cikkben egy szuper jó családi túraútvonal mellett a téli kerékpározás legfontosabb szabályait is bemutatjuk

/ 2022.12.12. 14:04

Bréking! Jövőre már a Mikulás is elektromos kerékpárral érkezik.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott hívott össze a napokban az Északi Sarki Mikuláselnökségi Hivatal, ahol bejelentették az örömteli hírt: haladva a korral mostantól minden gyermek kedvenc nagyszakállúja is áttér az elektromos rásegítésű kerékpárral való közlekedésre.

A Mikulás ezzel a gesztussal is szeretne példát mutatni, de a gyerekek mellett hangsúlyozottan a felnőtteknek is, hogy a kerékpározás nem csupán egészségügyi, de környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokból is rendkívül előnyös döntés, felelős választás!




/ 2022.11.22. 14:41

Hűvös időben nyerő az elektronikus váltó a kerékpáron

Te tudtad, hogy a bringákon is egyre nagyobb teret hódítanak az elektronikus váltók?

Bizony, egy elektromos váltórendszer ma már olyannyira nem számít “fehér hollónak”, hogy az új prémium kategóriás kerékpárok jelentős része ezzel, azaz konkrétan valamilyen Shimano Di2 vagy SRAM eTap elektronikus váltószettel van felszerelve alapból.

/ 2022.01.10. 15:16

Hogyan adózik 2022. januártól a céges kerékpár?

Ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a kerékpárosok számára kedvezően módosultak az szja-, illetve a társasági adóról szóló törvények.
Így 2022. január elsejétől a vállalkozások adómentesen adhatnak kerékpárt dolgozóiknak magán és céges használatra egyaránt cafeteria juttatásként, ráadásul a társasági adóalapjukat is csökkenthetik vele. 



/ 2021.12.13. 15:41

Hogyan tároljuk az elektromos kerékpárt télen?

A hideg idő és a mínuszok beköszöntével sokan “szögre akasztják” elektromos kerékpárjaikat. Elsősorban nekik szeretnénk az alábbi cikkel kedveskedni, ezekre érdemes a leginkább figyelni, hogy szeretett “sporttársunk” a lehető legjobb körülmények között vészelje át téli álmát!



/ 2021.10.25. 14:17

Hogyan készüljünk fel az őszi bringázásra?

Ugyan van, aki októberben már “szögre akasztja” szeretett kerékpárját, de mi örömmel látjuk, hogy évről-évre egyre többen vannak, akiknek a bringázás iránti hűsége (stílszerűen szólva) “kiállja az idő próbáját”!

/ 2021.08.09. 15:18

Hogyan eredhetsz a mountain bike-os olimpikonjaink nyomába?

A tokiói olimpia hegyikerékpár versenyén idén is volt magyar induló, mind a férfiak, mind a nők mezőnyében. Ráadásul az alig 18 éves Vas Kata Blanka, üstökösként berobbanva, az elképesztő sikernek számító 4. helyet szerezte meg, korábbi világkupa győztesek sorát megelőzve.

/ 2021.03.09. 14:06

Mutasd meg Te hogyan tekersz a koronavírus idején!

Év elején, amikor terveztük, hogy márciusban csinálunk egy játékot, nem sejtettük, hogy idén márciusban is ugyan az lesz, mint tavaly. Ugyan úgy tart a járvány, ugyan úgy karantén van. Szerencsére az időjárás is hasonlóan szép. Ha minden ugyan az, akkor ismételjük meg a tavalyi játékot, mutasd meg, hogy kell felelősen kerékpározni koronavírus járvány idején!

/ 2020.03.29. 17:14

Minőségi kerékpárt a legkisebbeknek is - A woom érzés

Ha könnyű, minőségi kerékpárt szeretnél vásárolni a gyermekednek, unokádnak, amivel élvezettel és könnyen fog bringázni, akkor ez a cikk most Neked is szól.

/ 2020.03.26. 23:41

3 erdei kerékpártúra most tavaszra

Ebben a cikkben szeretnénk olyan bringatúra célpontokat bemutatni nektek, amelyek a tavasszal, de akár már a tavaszias időjárásan is teljesíthetők. A lista a teljesség igénye nélkül készült, így ha van olyan túra, amit javasolnátok, akkor nyugodtan küldjétek el nekünk. Az útvonalak bejárásához ajánlott kerékpárok a gravel bringák.

/ 2019.11.19. 12:16

Hogyan készítsd fel a kerékpárod a téli szezonra

Sokan úgy tartják, hogy a kerékpározást télen el kell felejteni, mert egyszerűen képtelenség élvezni a hideg miatt. Vagy éppen azt hangsúlyozzák, hogy mennyire balesetveszélyes ilyenkor bringázni.

Természetesen most nem cáfolni szeretnénk ezeket az állításokat, hanem megmutatjuk, hogy a hideg és a téli útviszonyok ellenére lehet élvezni ilyenkor is a biciklizést, ráadásul balesetmentesen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy hogyan tudod felkészíteni a bringádat a téli viszontagságos időjárási körülményekhez.

/ 2019.03.10. 14:20

Adriatica kerékpár – Az optimizmus üzenete

Ezen a héten egy nagy multú, de a mi kis hazánkban kevésbé ismert - elsősorban városi és túra - bicaj márkát szeretnénk Nektek bemutatni. Fogadjátok sok szeretettel az Adriaticát egyenesen Olaszországból.

/ 2019.02.28. 21:18

Sportdioptrizálás felsőfokon

Felmérések szerint hazánkban minden harmadik embernek szüksége lenne bizonyos fokú látáskorrekcióra, mégis a legtöbben egyáltalán nem hordanak sem kontaktlencsét, sem szemüveget sportolás közben – kockáztatva ezzel saját testi épségüket. 

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza